O nas

Tak powstawała
La Vineria Ristorante

Od najdawniejszych czasów wino było trunkiem niepozwalającym pozostać obojętnym wobec swojego smaku i zapachu oraz wobec swej ożywczej, nieraz i zgubnej dla człowieka, mocy. Gościło na stołach władców i w utworach znamienitych poetów, poruszało filozofów. Dla Galileusza to światło słońca uwięzione w wodzie, dla Plutarcha – najpotężniejszy spośród napojów, najsmaczniejszy spośród lekarstw i najlepsza z potraw. Współcześnie również istnieje wielu smakoszy wina. Właśnie z pasji do wina i z potrzeby dzielenia się nią w 2010 roku powstała La Vineria skupiająca w swym wnętrzu bogactwa winnic z wielu stron świata.

Z upływem czasu właściciele sklepu, wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, poszerzyli sklep o kawiarnię, w której można było skosztować dobrego wina, a także wypić filiżankę aromatycznej włoskiej kawy.

Nie od dziś jednak wiadomo, że stół i wino sprzyjają przyjemnej zabawie (Owidiusz) – zwłaszcza suto zastawiony stół. Aby klienci mogli raczyć się nie tylko winem i kawą w 2013 roku z małej, klimatycznej kawiarenki La Vineria przekształciła się w restaurację/bistro o równie klimatycznym, niepowtarzalnym charakterze. Talent i zamiłowanie do gotowania szefa kuchni sprawiają, że potrawy cieszą oko swą finezyjnością, a smakiem trafiają w gusta nawet najbardziej wymagających klientów. Niepowtarzalny smak potraw połączony z wykwintnością wina i słodyczą wyśmienitych deserów to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Wraz ze swym rozwojem La Vineria stałą się synonimem nietuzinkowych, wyrafinowanych smaków i aromatów.